Biała kiełbasa
królowa Wielkanocnego stołu

Oryginalna biała kiełbasa
tylko z Pamso, tylko w oryginalnym opakowaniu !!!

Dlaczego jeśli biała,
to tylko z Pamso?

Biała z Pamso, bo:
- zawiera 90% mięsa wieprzowego (na surowo)
- nie zawiera dodatku mięsa wołowego
- nie zawiera dodatków skrobiowych (manna)
- ręcznie robiona /odkręcana/
- pakowana w atmosferze ochronnej MAP, co wydłuża jej trwałość
- wartość energetyczna 212 kcal / 100 g produktu surowego
- niektóre wykończone drewnianym flokiem w kolorze pomarańczowym,

Historia
białej

Staropolska kuchnia zawsze słynęła z doskonałej kiełbasy. Nie brakowało jej nigdy na hucznych i obfitych królewskich ucztach. W czasach saskich, za panowania Augusta II i Augusta III, kiełbasa była przysmakiem serwowanym podczas największych wydarzeń i świąt.

Przepis
parzenia

Gdy w naszej kuchni znajdzie się już tak starannie przygotowana kiełbasa wystarczy wrzucić ją do wrzącej wody i poddać procesowi parzenia w temperaturze około 80 oC przez 20-25 minut.

Pełne zestawienie
wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 882 kJ/ 212 kcal; Tłuszcz 16,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; Węglowodany 1,5 g, w tym cukry 0,7 g; Białko 14,1 g; Sól 2,2 g

Gdzie kupić jedyną
oryginalną Białą z Pamso?

W naszej sieci Sklepów Firmowych oraz w dobrych sklepach mięsnych na terenie całego kraju.