Idealnie przygotowana

Wielkanoc z PAMSO

Gdy w naszej kuchni znajdzie się już tak starannie przygotowana kiełbasa wystarczy wrzucić ją do wrzącej wody i poddać procesowi parzenia w temperaturze około 80 oC przez 20-25 minut. Obróbka cieplna, czyli parzenie, wydobywa i wzbogaca smak kiełbasy. Pamiętaj, aby białej kiełbasy nie gotować, traci ona bowiem wtedy walory smakowe. Gotowanie polecamy wyłącznie przy przygotowywaniu żurku lub białego barszczu - wtedy chcemy, aby kiełbasa „oddała” swój smak wodzie.

Pozostaje tylko życzyć smacznego i wybornych Świąt Wielkiej Nocy! A spragnionym sekretów smaku białej kiełbasy polecamy kilka prostych, aczkolwiek smakowitych przepisów. Dzięki nim sami przekonamy się, dlaczego nasi pradziadowie tak cenili smak dań z białej kiełbasy, która po dziś dzień gości na naszych stołach.