Pamso kiełbasa biała

Składniki:
8 szt. kiełbasy białej z Pamso (uparzonej),
6 ogórków kiszonych,
1-2 cebule,
1 puszka pomidorów 400g,
2 liście laurowe,
pieprz ziarnisty,
majeranek,
bazylia

Cebulę pokroić na półplastry i zeszklić na małej ilości oliwy, przełożyć do garnka i ułożyć na niej uparzoną wcześniej kiełbasę. Dodać kiszone ogórki pokrojone w średniej grubości plastry, pomidory z puszki, dużą ilość majeranku, liście laurowe, ew. inne zioła. Gotować na średnim ogniu około 15 minut. Następnie ponakłuwać kiełbasę, tak aby wypłynął z niej sok i gotować kolejne 10 minut. Wyjąć kiełbasę i pokroić na małe 2-3 cm kawałki. Pokrojoną kiełbasę ponownie wrzucić do garnka i wymieszać z innymi składnikami. Ponownie gotować przez 20 minut.
Podawać w formie babki na głębokim talerzu (foremką może być każda miseczka), udekorować bazylią.