Pamso kiełbasa biała przepis

Składniki:

5 szt. kiełbasy białej z Pamso (uparzonej),

6 plasterków boczku parzonego Pamso,

1 czerwona papryka,

5 szt. cebuli,

20 g żółtego sera

majeranek,

olej,

pieprz czarny młotkowany,

gałka muszkatołowa,

świeża bazylia

 

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na małej ilości oliwy. Drobno pokrojony boczek i paprykę dusić na oleju do miękkości. Pod koniec dodać zeszkloną cebulę i wymieszać. Doprawić pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Dodać niewielką ilość koncentratu pomidorowego. Kiełbasę białą pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plastrami żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku do momentu, kiedy ser się rozpuści. Do dekoracji dodajemy pieprz młotkowany i świeżą bazylię. Podajemy w naczyniu żaroodpornym

postawionym na talerzu.