Pamso kiełbasa biała

Składniki:
Kulki ziemniaczane:
1 kg ziemniaków,
łyżka masła,
2 żółtka,
łyżka mąki ziemniaczanej,
gałka muszkatołowa,
olej,
5 plastrów boczku parzonego Pamso,

4 szt. kiełbasy białej z Pamso (uparzonej),
2 średnie cebule,
śmietana,
pomidorki koktajlowe z szypułką,
bazylia,
natka pietruszki,
majeranek

1 kg ziemniaków ugotować i zmielić. Po wystygnięciu dodać masło, żółtka, mąkę
ziemniaczaną oraz startą gałkę muszkatołową. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulki i smażyć na głębokim oleju. Plastry boczku usmażyć również na głębokim
oleju. Gotowe kulki zawinąć w podsmażony boczek.

Kiełbaski przeciąć wzdłuż na pół, ponacinać na wierzchu ukośnie w szachownicę i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Osobno zeszklić cebulkę pokrojoną w talarki i dodać do kiełbasy. Na koniec zalać śmietaną i dodać zioła. Potrawę udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz świeżo posiekaną natką pietruszki.