Pamso grill

Składniki:

2 pstrągi lub inna ryba,
2 cytryny,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
łyżka ziół prowansalskich,
po łyżce rozmarynu i oregano,
łyżka pokrojonej natki pietruszki,
olej,
sól i pieprz.

Przygotowanie:
Cytryny umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Sprawioną rybę obficie skropić sokiem z cytryny, natrzeć z wierzchu i w środku ziołami, startą skórką z cytryny, solą i pieprzem.
W środek ryby włożyć pokrojony czosnek, plasterki cebuli i cytryny.
Na wierzchu zrobić nacięcia i wcisnąć tam plasterki cytryny.
Skropić olejem.
Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Tackę aluminiową posmarować olejem, ułożyć na niej rybę i grillować, aż się ładnie zarumieni.
Podawać z surówką z młodej kapusty i pieczonymi młodymi ziemniakami.