Bezpieczeństwo i najwyższa jakość wyrobów są dla nas priorytetem. Wszystkie etapy procesu produkcji w Pamso odbywają się zgodnie z wyznaczonymi standardami i przepisami prawa oraz pod nadzorem służb weterynaryjnych. Nasze wyroby są całkowicie bezpieczne i pochodzą wyłącznie z legalnego źródła.

1. Wszystkie elementy mięsa świeżego sprzedawane w sieci sprzedaży i dystrybucji Pamso S.A. pochodzą od polskich dostawców. Deklaracja na etykiecie mięs – kraj pochodzenia – Polska.
2. Dostawcy surowca mięsnego są stali, sprawdzeni, współpracują z Pamso od wielu lat.
3. Wszyscy dostawcy surowców mięsnych są wpisani na listę Głównego Lekarza Weterynarii i posiadają kwalifikacje do handlu z Unią Europejską.
4. Dostawcy posiadają wdrożone systemy zarządzania jakością lub/i HACCP.
5. Pamso S.A. regularnie przeprowadza audyty dostawców mięsa i na ich podstawie kwalifikuje dostawców do dalszej współpracy.
6. Dostawcy żywca wieprzowego pochodzą wyłącznie z terenów wolnych od ASF (afrykańskiego pomoru świń).
7. Wszystkie procesy produkcyjne w Zakładach Mięsnych Pamso S.A. są pod stałym nadzorem lekarzy weterynarii.

 

Pabianice, 27.02.2019