kotleciki z kaszanki Pamso

Składniki

3 kaszanki
1 mała cebula
1 czerstwa bułka
1 mleko (do namoczenia bułki)
1 jajko
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżka sos sojowego
bułka tarta
sól
pieprz
olej

Sposób przyrządzenia

1. Kaszankę obieramy z osłonki, a następnie rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki.

2. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju aż się zarumieni.
3. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku.
4. Do kaszanki dodajemy podsmażoną cebulkę, całe jajko oraz namoczoną w mleku bułkę. Całość doprawiamy do smaku musztardą, solą, sosem sojowym oraz pieprzem i mieszamy.
5. Formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
6. Kotlety smażymy z obu stron, aż do momentu zrumienienia.


Gotowe kotlety podajemy jako danie główne lub jako przekąskę serwowaną z ulubionym sosem.

Smacznego!

Przepis przygotowany we współpracy z Izicooked.pl