Wędzonki z natury Pamso

Tradycyjny smak domowych wędlin przygotowywanych na święta pamięta wielu z nas. Delikatne szyneczki, aromatyczne schaby i wykwintne karkówki, długo wędzone w przydomowej, drewnianej wędzarni, malowane naturalnym aromatem delikatnych bukowych gałązek zachwycały cudownym smakiem i kruchością.
My w Pamso bardzo poważnie podchodzimy do smaku, jakości i …tradycji.
Nasza nowa seria wyrobów z natury to autentyczny powrót do smakowej przeszłości, w najlepszym współczesnym wydaniu. Przygotowaliśmy serię naturalnych wędzonek z najwyższej jakości mięsa, bez dodatku wzmacniaczy smaku, fosforanów i konserwantów.

Schab z natury

Wyróżnia się głębokim aromatem, zawiera niewielkie ilości tłuszczu i jest cudownie soczysty. Powoli dojrzewał otulony zapachem bukowo-olchowego drewna użytego do wędzenia. Następnie został poddany delikatnemu podsuszaniu aby wydobyć z niego pełen bukiet smaków. Udekorowany świeżą sałatą i pomidorem podany na chrupiącym chlebie ucieszy oko i podniebienie.

Szynka z natury

Ta piękna, jędrna i soczysta wędlina zachwyca smakiem. Dzięki powolnemu procesowi wędzenia w dymie bukowo-olchowym i kontrolowanemu procesowi suszenia nabiera głębokiego, szlachetnego aromatu. Wybornie smakuje jako główny składnik kanapek i luksusowych sałatek. Ze względu na delikatną konsystencję i doskonały skład polecamy ją najbardziej wymagającym klientom.

Karczek z natury

Wyprodukowany z najwyższej jakości karkówki, wędzony w bukowo-olchowym dymie charakteryzuje się delikatnym, pełnym smakiem, który podkreślają naturalne przyprawy. Doskonale będzie komponował się z sałatą i chrupiącym ogórkiem na kanapkach.

Kiełbasa z natury

Urozmaici smak wielu dań a przyrządzona nad ogniskiem pozwoli cieszyć się wspólnymi chwilami przy trzaskającym ogniu. Dodana do kabaczków, cukinii i soczystej papryki przeniesie nas do krainy dzieciństwa, gdzie na stół wjeżdżał talerz pysznego leczo. Specjalnie dobrana według firmowego przepisu mieszanka naturalnych przypraw nadaje jej wyjątkowy smak.

Produkty z natury

– Nie zawierają substancji konserwującej E-250 (azotynu sodu). Są jednak wybarwione i różowe z uwagi na użyte w procesie produkcyjnym pozytywne szczepy bakterii, które wykorzystują naturalne składniki mięsa do tworzenia różowej barwy. Ponieważ wykorzystujemy naturalną pracę bakterii- może zdarzyć się różne nasilenie barwy różowej w przekroju wyrobu
– Proces wędzenia, przeprowadzany bazie drewna bukowo-olchowego wpływa na tworzenie aromatów smakowo- zapachowych. Czym dłuższe ,, dojrzewanie” w komorze wędzarniczej, tym bardziej wyraźny bukiet smakowy
– Podczas krojenia produktu może wydobywać się naturalny ,, sok mięsny”, ze względu na brak dodatków żelujących typu karagen lub skrobia. Dlatego produkt ma naturalną konsystencję gotowanego mięsa oraz charakterystyczne rozwarstwienie włókien
– Nie zawiera dodatków stabilizujących – wielofosforanów
– Nie zawiera dodatku glutaminianu sodu
– Produkt ma wysoką zawartość białka i niską kaloryczność
– Wydłużenie terminu przydatności jest możliwe dzięki pakowaniu w atmosferze gazów obojętnych – azot i dwutlenek węgla i wyeliminowaniu tlenu w opakowaniu. Bez niego procesy życiowe mikroorganizmów zdecydowanie zwalniają.